
Olej z Pestek Winogron 1L Goccia D'oro
43,99 zł
Idealny do sałatek i bezwonnego smażenia.
Stan: Produkt niedostępny
Do jakich celów stosować olej z pestek winogron w kuchni?
Olej z pestek winogron nie wydziela nieprzyjemnych zapachów, dzieki czemu potrawy przygotowywane przy jego użyciu zachowują naturalny smak i pozostają lekkie i chrupiące.
Stosowany na surowo jako olej sałatkowy; do przygotowywania marynat, sosów i dipów (idealny składnik domowego majonezu); do smażenia, pieczenia i grillowania.
Olej z pestek winogron zawiera kwas linolowy (LA), który pomaga w utrzymywaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Zawartość kwasu linolowego w 100ml oleju wynosi 63g. Korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 10g LA dziennie, co odpowiada 16ml oleju z pestek winogron (1 łyżka stołowa). Zrównoważony sposób odżywiania i zdrowy tryb życia są podstawą prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Wartość odżywcza w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna kJ/kcal | 3404kJ/828kcal |
Tłuszcz | 92 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 9,0 g |
Węglowodany | 0 g |
W tym cukry | 0 g |
Białko | 0 g |
Sól | 0 g |