
Quinoa trójkolorowa (komosa ryżowa) BIO 500g FRESANO
16,49 zł
Quinoa trójkolorowa znana jako komosa ryżowa. Nie zawiera glutenu, jest bogata w białko, składniki mineralne, kwasy tłuszczowe oraz błonnik.
Stan: Produkt niedostępny
Składniki: quinoa trójkolorowa (komosa ryżowa)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Zastosowanie: jako składnik zup oraz dodatek do sosów, warzyw, wypieków, a także deserów. Polecana jako doskonały zamiennik tradycyjnych kasz i makaronów.
Sposób przygotowania: przelać gorącą wodą na drobnym sicie. Następnie do 500 ml zagotowanej wody wsypać 200 g ziarna quinoa i gotować około 25 min. Solić pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna kJ/kcal | 1539kJ/368kcal |
Tłuszcz | 6,1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,71 g |
Węglowodany | 57,1 g |
W tym cukry | 1,34 g |
Białko | 14,1 g |
Sól | 0,0 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergenna: Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.