
Miód Manuka MGO 250+ Bio 250g
148,49 zł
Miód Manuka MGO 250+ powstaje z rzadkich krzewów z rodzaju Leptospermum scoparium rosnących w Nowej Zelandii.
Stan: Produkt niedostępny
Składniki: ekologiczny miód z krzewu Manuka 100%. Zawartość MGO (methylglyoxal) >250 mg/kg.
Nieodpowiedni dla dzieci poniżej 12 miesiąca życia. Miód może ulegać naturalnego procesowi krystalizacji. Do otrzymania preferowanej konsystencji lekko ogrzać lub przechowywać w lodówce.
Zalecane spożycie: spożywać miód Manuka rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie, pół godziny przed posiłkiem.
Wartość odżywcza w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna kJ/kcal | 1350kJ/322kcal |
Tłuszcz | <1 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | <1 g |
Węglowodany | 77 g |
W tym cukry | 74 g |
Białko | 0,37 g |
Sól | 0,01 g |