
Fasola mung BIO 400g FRESANO
11,32 zł
Fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli.
Stan: Produkt niedostępny
Skład: fasola mung* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, kotletów lub w postaci kiełków np. do sałatek.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez kilka godzin. Następnie gotować w tej samej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna kJ/kcal | 1453kJ/347kcal |
Tłuszcz | 1,15 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,35 g |
Węglowodany | 46,3 g |
W tym cukry | 6,60 g |
Białko | 23,8 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, sezamu, orzeszków ziemnych i innych orzechów ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.