
Cieciorka BIO 400g FRESANO
8,79 zł
Cieciorka zwana również grochem włoskim o delikatnym i orzechowym smaku. Jest bezpieczna dla osób z cukrzycą, dzięki dużej zawartości błonnika reguluje pracę układu pokarmowego, a także jest cennym źródłem białka.
Stan: Produkt niedostępny
Skład: cieciorka* 100% (*produkt rolnictwa ekologicznego).
Zastosowanie: jako dodatek do zup, sosów, sałatek past, itp. Znana jako doskonały zamiennik mięsa.
Sposób przygotowania: przepłukać i zalać zimną wodą. Moczyć przez co najmniej 12 godzin. Następnie gotować w świeżej, nieosolonej wodzie, do miękkości. Solić dopiero pod koniec gotowania.
Wartość odżywcza w 100 g | |
---|---|
Wartość energetyczna kJ/kcal | 1470kJ/346kcal |
Tłuszcz | 4,6 g |
W tym kwasy tłuszczowe nasycone | 0,6 g |
Węglowodany | 44,5 g |
W tym cukry | 10,7 g |
Białko | 21,7 g |
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Informacja alergiczna: Produkt może zawierać śladowe ilości glutenu, soi, sezamu, orzeszków ziemnych i innych orzechów ze względu na konfekcjonowanie w zakładzie, w którym paczkowane są surowce zawierające ww. alergeny.