Ta strona internetowa korzysta z plików cookie w celach statystycznych. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookie w Twojej przeglądarce internetowej lub konfiguracji usług.
Kaszka kukurydziana powstaje poprzez zmielenie ziaren kukurydzy. Jest bardzo delikatna w smaku i można ją jeść na kilka sposobów: na słodko, na ostro, w formie kaszki lub na zimno.
Kasza jaglana powstaje z łuskanego ziarna prosa. Dobrze smakuje w wersji słodkiej i słonej, jest lekkostrawna, nie zawiera glutenu. Jest jedną z najzdrowszych kasz dostępną na rynku.
Kasza gryczana biała to zaraz obok kaszy jaglanej najzdrowsza kasza na świecie. Można ją jeść na ciepło z sosami i warzywami oraz zimną dodawać do sałatek.
Quinoa komosa ryżowa zwana też ryżem peruwiańskim nie zawiera glutenu, jest bogata w pełnowartościowe białko, kwasy tłuszczowe oraz witaminy i minerały.